TINDE BLOGG

Nå er eFaktura 2.0 her

Har du fått faktura pr post eller e-post og tidligere har hatt eFaktura? Efaktura 2.0 krever «ja takk til alle».

Denne artikkelen ble sendt på nyhetsbrev til våre kunder 06.12.2021.

Hva er eFaktura 2.0?

1. desember ble eFaktura 2.0 introdusert, og den viktigste endringer er at man nå kan velge «Ja takk til alle». Det betyr at det er slutt på å opprette en avtale for hver enkelt. Det innebærer også at man nå kan motta eFaktura fra første faktura dersom man har valgt «Ja takk til alle».

Når skjer endringen?

eFaktura 2.0 har trådt i kraft fra 1. desember, så du kan allerede nå velge «Ja takk til alle» i din nettbank. Den originale løsningen fortsetter å løpe til 15. mai 2022. Om du ikke har valgt «Ja takk til alle» innen da vil du ikke lenger motta eFaktura fra noen.

Hvilke endringer blir det for meg som kunde?

For de fleste vil den viktigste forskjellen være at man mottar eFaktura fra første faktura. Det innebærer også at fakturaer du i dag mottar for eksempel på e-post automatisk blir sendt på eFaktura dersom man har valgt «Ja takk til alle». Det er også kun den juridiske kunden som fra nå av kan motta eFaktura, ikke lenger verger eller pårørende. Bedrifter (inkludert enkeltpersonforetak dersom navnet ikke er det samme som privatpersonen) vil heller ikke kunne motta eFaktura.

For deg som mottar eFaktura på vegne av noen andre

Dessverre forsvinner muligheten for å motta eFaktura på vegne av andre i forbindelse med denne endringen. Dette er av hensyn til personvernlovgivning og for å sikre at fakturakrav blir sendt til riktig person. Om du blir påvirket av denne endringen og ønsker å finne en løsning vil vi oppfordre til å ta kontakt med din bank og undersøke hvilke fullmakts-tjenester de tilbyr. Vi i Tinde Energi kan ikke påvirke eller overkjøre denne nye begrensningen.

For deg som ikke ønsker å motta eFaktura

Du kan unnlate å velge «Ja takk til alle» i nettbanken din, og du vil da ikke motta eFaktura fra noen. Om du ønsker å administrere hvem du mottar eFaktura fra kan du også velge å reservere deg mot eFaktura fra enkeltbedrifter. Du velger da hvem du ikke ønsker å motta eFaktura fra, og resten blir ikke påvirket. Disse endringene gjøres under «eFaktura» eller «eFaktura og Avtalegiro» i din nettbank.