TINDE BLOGG

Hvor finner du målepunkt ID og målernummer?

Har din nye leverandør etterspurt målepunkt ID eller målernummer, og du vet hverken hva de ordene betyr eller hvor du finner det? Vi viser deg hvordan du enkelt finner tallene du trenger her.

Målepunkt ID

Dette er et identifikasjonsnummer som ikke finnes på måleren din. Det begynner alltid på 7070575000 og ender med 8 unike tall vi bruker til å finne den riktige måleren. Dette er det absolutt beste verktøyet vi har for å finne akkurat din måler. Det er to måter å finne nummeret på:

På https://plugin.elhub.no har du full oversikt over din netteier og strømleverandør, og du finner også din målepunkt ID. Logg på med bank-ID og nede på fremsiden vil du se noe slikt:

Her kan du se «Målepunkt ID» i listen helt til venstre.

Du kan også finne ditt målepunkt ID på en av dine strømfakturaer, ofte øverst til høyre. Denne kan enten være skrevet i sin helhet, eller kun de 8 siste sifrene, avhengig av leverandør.

Målernummer

Dette er identifikasjonsnummeret som finnes på måleren din. Det blir ikke brukt i like stor grad som målepunkt ID fordi målernummer er ikke alene nok til å finne frem til måleren, men må brukes sammen med annen informasjon. Se illustrasjon under for å finne målernummer.

Hvordan finne målernummer